Infoliceanul 2019

Rezultate


Noi, organizatorii de la Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Sibiu, alături de partenerii noștri de la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal” Sibiu și de firma ROPARDO, sponsorul dedicat cu trup și suflet informaticii și tinerilor talente în IT, vă provocăm și în acest an la concurs. Suntem de 26 de ani împreună cu și pentru voi, prietenii noștri fideli, iubitori ai informaticii, mari și mici.

În acest an am pregătit pentru voi patru secţiuni:

1. Creativitate software – soft educaţional și pagini web cu conţinut educaţional – programe realizate acasă şi prezentate la concurs.

Secțiunea de Creativitate software se adresează tuturor elevilor de liceu din județ și din județele învecinate, indiferent de profilul liceului şi al claselor. Încercăm să le oferim elevilor şansa de a se împrieteni cu colegi de la alte şcoli, să ne apropiem mai mult de preocupările lor, considerând că fiecare va fi câştigător.

2. Programare C/C++ aplicaţii realizate pe loc – secţiune destinată elevilor claselor de matematică-informatică şi nu numai.

În cadrul aceastei secțiuni avem participanți din județul Sibiu și județele învecinate.

Secţiunea de Programare C/C++ este destinată viitorilor programatori. Pot participa elevi de la profilul matematică-informatică, dar și de la alte profile, care să știe programare în limbajele C/C++ (doar parte de cod, nu mediu vizual).

Subiectele de concurs vor fi propuse de ROPARDO – compania sibiană de IT, care este de altfel, an de an, sponsorul principal al concursului Infoliceanul.

Această secțiune are două subsecțiuni, având subiecte separate pentru clasele IX-X și XI-XII.

3. Prezentări PowerPoint în echipă (2 persoane) – aplicații realizate pe loc pe o temă propusă în ziua concursului de comisia de examinare.

Secțiunea este destinată exclusiv elevilor claselor IX-XII, profil tehnic, servicii sau resurse ale liceelor tehnologice din județul Sibiu.

Prezentările PowerPoint realizate pe loc prezintă proiecte referitoare la: voluntariat, multiculturalitate, cooperare prin proiecte europene, combaterea violenţei în mediul şcolar, şcoala viitorului, protecţia mediului înconjurător, sănătatea şi viaţa, stoparea consumului de droguri, sănătatea şi securitatea muncii.

4. Realizare a desenelor tehnice în AutoCAD, clasele XI-XII liceu tehnologic.

Secţiunea de Realizare a desenelor tehnice în AutoCAD se adresează iubitorilor desenului tehnic care vor avea de realizat pe loc, pe calculator un desen cu ajutorul programului AutoCAD în 2D și 3D.


ATELIER ROBOTICĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI

Când? Vineri, 24 mai 2019, ora 16.00

Durata : 3 ore

Locația : Str. Reconstrucției 2A, parter

Vrei să înveți cum să ansamblezi și să programezi un robot într-un atelier 100 % practic?

Vino la atelierul nostru de Robotică, conceput pentru liceenii pasionați de robotică sau care vor să descopere acest domeniu.

În modulul pentru începători vei învăța :

  • Comunicare pe portul serial cu Arduino
  • Citirea intensității luminoase cu un fototranzistor
  • Controlarea motoarelor 
  • Utilizarea unui senzor de linie 

Vei primi un kit complet cu  toate componentele de hardware și software necesare pentru asamblarea și programarea robotului (led-uri, senzori de lumină, butoane, buzzere, fire de conectare etc.). Trebuie doar să aduci cu tine laptopul personal.

Despre Infoliceanul

Organizat încă din 1993, ‘Infoliceanul’ este primul concurs IT la nivel liceal din România creat și crescut pentru a încuraja cercetarea și dezvoltarea de soluții autentice de software.

Acesta oferă un cadru acreditat în care elevii să își expună și să împărtășească idei creative care pot fi transformate în realitate cu ajutorul know-how-ului tehnologic. Astfel, își exersează capacitatea de a-și exploata creativitatea raportându-se la un context bine definit.

Despre Ropardo

ROPARDO este o companie privată românească de dezvoltare a programelor software care oferă clienților avantaje competitive prin inovație, calitate, livrare la timp.

Implicarea în proiecte dedicate comunității face parte din cultura noastră organizațională.   

Înscrie-te acum!

Sunt 10 locuri disponibile care se vor ocupa în ordinea înscrierilor trimise la adresa de e-mail : infoliceanul@infoliceanul.ro.

320 total views, 1 views today